Club met intussen 5 jarig bestaan en al gepromoveerd tot 1e provinciale

De vzw BBC Zulte-Leiestreek werd opgericht op 8 mei 2013 en is begonnen met zijn eerste basketbalseizoen in het seizoen 2013-2014 waar het met een senioren heren ploeg onmiddellijk de promotie naar derde provinciale heeft kunnen afdwingen. De twee seizoenen die daarop volgden hebben ze telkens een testwedstrijd kunnen spelen om naar tweede provinciale te gaan maar dat is jammer genoeg net niet gelukt. In het vierde seizoen is het dan uiteidenlijk gelukt om in tweede provinciale te geraken en in dat seizoen is de ploeg vice kampioen geworden waardoor we nu in eerste provinciale zitten met onze heren ploeg!

We willen een vaste waarde worden in het Oost-Vlaamse basketballandschap. Ondertussen hebben we een Zaterdagschool, U8 ploegen, U10 ploegen en U12 ploegen.

We willen gezond groeien met onze club en proberen zo lang als mogelijk met zowel jongens als meisjes te spelen. Maar deze groei moet samengaan met het vinden van nieuwe coaches en het ter beschikking krijgen van extra zaaldelen in Zulte. Als we kunnen zullen we iedereen een kans geven om bij ons verder te spelen. Laat ons hopen dat de gemeente en vrijwilligers extra tijd willen spenderen aan onze club om ons te helpen groeien. Zonder die twee factoren is dat niet mogelijk.


BBC Zulte IDR blijft groeien en dat is mede dankzij jullie!