KBBC Upkot Sparta Laarne B - BBC Zulte ID Recruitment

27 november 2016 19:24

Na de voorbije verliespartijen waren we er op gebrand om nog eens naar huis te gaan met een overwinning op zak.We wisten op voorhand dat tegen Laarne dit geen gemakkelijke zaak zou zijn.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat dit geen trage wedstrijd zou zijn. Laarne had duidelijk onze verslagjes gelezen want zij starten meteen met een zone defense, hier hebben we vaak moeite mee. Alles ging mooi gelijk opgaand. Bij ons werd er niet goed geanticipeerd op fastbreaks van de tegenploeg waardoor Laarne een aantal easy points kon binnenleggen. Offensief liep het goed bij ons. Mooie passes en mooi samenspel zorgde er dat we de wedstrijd goed in handen hadden. De eerste 2 quarters waren bijna identiek. We konden gerust de kleedkamer ingaan met een 32 - 44 stand.

Het derde quarter ging in het zelfde elan voort zoals de eerste helft. Laarne nog steeds in een zone defense, wij nog steeds goed basket. Pas vanaf het einde van dit quart schakelde Laarne over op een man to man defense. Dit zorgde er voor dat zij het laatste quarter iets dichterbij kwamen. Een paar minuten voor het einde kwamen ze tot op 10 punten omdat wij iets slordiger aan het spelen waren. Uiteindelijk is de overwinning nooit in gevaar gekomen, we hielden het hoofd koel en konden zo nog eens genieten van een welverdiende overwinning.

Hopelijk hebben met deze collectief goeie match alle negatieve zaken van voorbije matchen in de kast gestoken voor de rest van het seizoen. Volgende week is Temse aan de beurt!

SPELERS:
Loontjens: 14, Boerjan L: 4, Boerjan S: gekwetst, Van Rossom: 17, Brochez: 9, Demunck: 8, Van Driessche: 2, Dewinter: 16, Levefre: 6, Geerts: gekwetst, Bytebier: 2

QUARTERSTANDEN:
Q1: 16-22 Q2: 16-22 Q3: 14-23 Q4: 19-11

EINDSCORE:
65 - 78