Hotshots Melle - BBC Zulte ID Recruitment 52-51

29 januari 2017 19:10

Na de vorige match tegen Gembas Knesselare gewonnen te hebben en met een zege in de heenmatch tegen Hotshots Melle waren we vol vertrouwen om het tegen de 3de in de stand op te nemen. Om de kansen op een goede klassering te handhaven moest deze match gewonnen worden.

Het was echter al snel duidelijk dat er veel weerwerk geboden ging worden. Zo was was er een keiharde defence aan beide zijden welke resulteerde in vele missers en een bijgevolg lage score na het einde van het eerste kwarter. Het 2de kwarter was meer van hetzelfde liedje met heel veel inzet van 2 ploegen die aan elkaar gewaagd leken te zijn. Dit zorgde voor de lowscoring game aan de rust van 23-20.

In het begin van de 2de helft begon de motor van Hotshots Melle aan te slaan met vooral punten via 3punters en fastbreaks. Hierdoor was er plots een achterstand van 14 punten! Gelukkig begonnen we eindelijk in het ritme te komen met enkele belangrijke 3punters waardoor de schade beperkt kon worden tot een 38-34 stand op het einde van het 3de kwarter.

Het laatste kwarter was spannend van begin tot einde. We kwamen vaak gelijk maar erover gaan bleek zeer moeilijk te zijn.

Met een 52-48 stand met maar een minuut meer op de klok leek de overwinning veraf maar we gaven niet op. Via een fullcourt press konden nog diverse aanvallen opgezet worden waaruit een driepunter gepuurd kon worden waardoor we nu nog maar 1 punt achter stonden. Door een tactisch heel goed genomen time-out kon het balbezit veroverd worden om zo nog een laatste aanval in te zetten. We konden jammer genoeg de score niet omzetten en de tegenpartij kreeg met 4 seconden te gaan ook nog eens 2 vrijworpen. Deze werden echter beiden gemist en bij het gevecht om de rebound werd een fout begaan door de tegenstand waardoor we nog 2 vrijworpen kregen om zo alsnog de match te kunnen winnen!

Het hoofd kon jammer genoeg niet koel gehouden worden waardoor beide vrijworpen gemist werden en zo de zege alsnog naar Hotshots Melle ging.

Treurnis alom want deze match kon echt wel gewonnen worden!

We geven de moed nog niet op en gaan er vol voor de komende matchen!

SPELERS:
Loontjens: 18, Boerjan L: 4, Boerjan S: , Van Rossom: 0, Brochez: 0, Demunck: 10, Van Driessche: 0, Dewinter: 8, Levefre:2, Geerts: 4, Bytebier: 0, Jouret: 3

QUARTERSTANDEN:
Q1: 15-10 Q2: 8-10 Q3: 15-14 Q4: 14-17

EINDSCORE:
52-51