BBC Gavere A - BBC Zulte ID Recruitment

13 februari 2017 12:49

Belangrijke match voor ons, voorlopig op de 6e plaats maar als we willen blijven naar boven kijken moest deze match zeker gewonnen worden. Alleen Gregory ontbrak met een enkelblessure.

Aarzelend begin van de wedstrijd van ons, door enkele aanvallende rebounds en 3 rake driepunters kon Gavere op het einde van het eerste kwart een kleine kloof slaan. Door de stugge zone-verdediging kwamen wij ook moeilijk tot scoren.

Tweede kwart was iets beter, maar Gavere bleef wel scoren van buitenaf, terug 3 driepunters. We gingen rusten met een achterstand van 6 punten, alles kon dus nog.

We kwamen goed uit de rust, we namen direct een razende start, de kloof van 6 punten was op enkele minuten gedicht en we konden zelf een puntje of 5 uitlopen. Spijtig genoeg konden we die voorsprong niet behouden, Gavere kwam terug dichterbij en op het einde van het derde kwart stonden de bordjes dan ook gelijk 38-38. Het laatste kwart zou alles bepalen.

We bleven in het laatste kwart gewaagd aan elkaar, we liepen terug een beetje uit maar Gavere kwam langzaamaan terug dichterbij. Op 3 minuten van het einde stonden we dan ook nog een 5-tal punten voor. Maar dan kantelde de wedstrijd, Gavere had iets meer geluk in de afwerking en bij ons bleven de scores achterwege. In de lange laatste minuut konden we geen vuist meer maken. We lieten de belangrijke drie punten dus achter in Gavere.

Volgende week mogen we De Pinte ontvangen in onze sporthal in Zulte, beloofd ook geen gemakkelijke match te worden. De Pinte staat momenteel redelijk stevig op de eerste plaats.

SPELERS:
Loontjens: gekwetst, Boerjan L: 4, Boerjan S: 2, Van Rossom: 11, Brochez: 8, Demunck: 11, Van Driessche: 0, Dewinter: 2, Levefre: 0, Geerts: 1, Bytebier: 0, Jouret: 9

QUARTERSTANDEN:
Q1: 15-9 Q2: 14-14 Q3: 9-15 Q4: 18-13

EINDSCORE:
56-51