Oefenwedstrijd 5-5: Tigers Evergem U10 - BBC Zulte ID Recruitment U10

16 februari 2017 20:30

Voor onze derde oefenmatch 5T5 trokken we deze keer naar Tigers Evergem. De heenwedstrijd in december werd nog verloren, ondanks goed basketbal maar met enkele slordigheden. Deze keer zouden we ons niet laten kennen. Lina, Romy, Matisse, Bavo en Lyam gingen als eerste het veld op. Gesteund door de grote aanwezigheid van de supporters en hun vurig enthousiasme. Waar we voordien vaak last hadden van stress, was hier nu weinig van te merken. De score werd geopend door Matisse en we leken goed onder stoom te komen. Langs beide kanten werd er vrij vlot gescoord en was regelmatig mooi basket te zien. Sinds het begin van het seizoen heeft de ploeg geleerd samen te spelen.

De stand aan de rust was 14-14. Het zou dus in de tweede helft moeten gebeuren.

Die tweede helft werd mogelijks nog beter uit aangevat dan de eerste. We hadden van de 15min pauze optimaal gebruik gemaakt om even op onze adem te komen, zonder onze focus te verliezen. Nadat we, dankzij Romy, drie scores op rij konden maken, werd het duidelijk dat we deze voorsprong niet meer uit handen mochten geven. De coach maande zijn spelers aan om de verdedigende druk ferm te verhogen. Waar help defense ons een maand geleden nog helemaal vreemd was, stond nu 5 spelers op het veld de bereid waren door het vuur te gaan voor elkaar. Wanneer iemand zijn man even kwijtspeelde, stond onmiddellijk een andere speler klaar om even te helpen. Evergem had het duidelijk moeilijk met de muurvaste verdediging en slaagde er moeilijk in om nieuwe doelpogingen te versieren. Het 3e quarter werd afgesloten bij een 18-24 stand.

Het laatste kwart werd dus ingezet met 6 punten voorsprong en waren de langste 10 minuten uit ons leven. Hoewel de ouders hun hart voelden kloppen en de keel en de coach zijn stem schor geschreeuwd had, slaagden we er in om ons hoofd koel te houden en telkens in de aanval rustig te blijven.

Telkens wanneer Evergem toch door onze defensie brak, slaagden we er in om zelf te scoren.

Dit leverde uiteindelijk een 28-32 eindstand op. Na het laatste fluitsignaal ontspon zich een extase aan vreugde op het veld. De eerste overwinning is een feit, een dikke chapeau aan alle spelers voor hun enthousiasme en inzet tijdens de wedstrijd.

Ook een dikke chapeau aan onze supporters en Tigers Evergem. Een heel toffe ploeg met leuke supporters, goede spelers en coach. Het was een aangename oefenwedstrijd met twee ploegen die elkaar duidelijk waard zijn.

Emiel 2, Romy 6, Arno B. 2, Lyam /, Bavo 10, Lovely /, Matisse 4, Lina /, Thibault /. Afwezig: Roel, Arno H., Sander.