BBC Bavi Gent C - BBC Zulte ID Recruitment

5 maart 2017 19:15

Na de winst tegen Latem-De-Pinte en de teambuilding in Valencia was het weer tijd om aan de slag te gaan. Slachtoffer van dienst moest Bavi Gent C worden, een ploeg die onderaan het klassement bengelt. Maar in onze reeks is al eerder gebleken dat de stand in het klassement niet veel wil zeggen.

We begonnen zeer sterk aan de match, snelle plays en een strakke defense zorgden er snel voor dat we meer dan 10 punten voorsprong hadden. De thuisploeg kon natuurlijk niet achterblijven en slaagde er toch in om een aantal shots te scoren. Hierdoor eindigde het eerste quart op 9 - 19.

In het 2de quart konden we de lijn van onze defense niet doortrekken van uit het eerste quart. De thuisploeg kon hier van profiteren waardoor ze terug een beetje in de match kwamen. We konden toch nog met een gerust hart de kleedkamer ingaan.

De tweede helft van de match bleven we duidelijk de bovenhand hebben. Bavi had geen antwoord op onze snelle, sterke offense. Zonder het te beseffen kwamen we 30 punten op voorsprong. Op de laatste seconde smijt de tegenstander nog een 3-punter binnen waardoor we na het laatste fluitsignaal net geen dertiger op het scoreboard hadden staan.

Wel een pluim voor Bavi om niet over te schakelen in een zone-defense.

SPELERS:
Loontjens: 4, Boerjan L: 12, Boerjan S: 4, Van Rossom: 15, Brochez: 11, De Munck: 4, Van Driessche: 2, Dewinter: 7, Levefre: 6, Geerts: 0, Bytebier: 0, Jouret: 19

QUARTERSTANDEN:
Q1: 9-19 Q2: 14-18 Q3: 13-23 Q4: 18-29

EINDSCORE:
56-84