BBC Zulte ID Recruitment - Gent-Oost Eagles C

12 maart 2017 18:25

Traditiegetrouw was er ook dit seizoen opnieuw een feestmatch. De vaten stonden fris, de supporters dorstig, en de spelers waren klaar om eerst winst te boeken thuis tegen Gent Oost Eagles.

Na een korte ploegvoorstelling waarbij de thuisploeg het veld opkwam, vergezeld van wat jong talent, was het tijd om aan de hoofdvoorstelling van de avond te beginnen.

Gent startte in een man-to-man defence waardoor we vrij vlot de weg naar de basket konden vinden. Defensief mocht het wel allemaal wel wat strakker waardoor we slechts met vier punten konden winnen na 10 minuten. Een tragere defensieve rotatie zorgde er voor dat onze sluipschutter van dienst, Brecht De Munck, heel wat kon aanleggen van achter de driepunt lijn.

In het tweede quarter meer van hetzelfde maar nu schakelde Gent terug naar een zone defence.

De afwerking inside liet het soms wat afweten, maar de hoofden bleven koel. Het derde quarter was er eentje voor Gent, al wast het maar met één punt. De slotminuten konden we nog wat doorduwen en hoewel het even spannend was, liepen we toch wat verder uit, waardoor er finaal 59-48 op het bord bleef staan.

Een goede collectieve prestatie, en een gewonnen feestmatch is allesbehalve slecht voor het moraal.

Het spreekt dan ook voor zich dat voorgenoemde vaten bier het niet lang overleefd hebben.

SPELERS:
Loontjens: 9, Boerjan L: 1, Boerjan S: 1, Van Rossom: 4, Brochez: 0 , De Munck: 20, Van Driessche: 0, Dewinter: 11, Levefre: 0, Geerts: 4 , Bytebier: 0, Jouret: 8

QUARTERSTANDEN:
Q1:18-14 Q2: 12-11 Q3: 12-13 Q4: 17-10

EINDSCORE:
59-48