BBC Zulte ID Recruitment - BBC Zele A

9 april 2017 15:20

Na onze recente vijf op vijf wilden we graag verder gaan op ons elan en het seizoen afsluiten zonder nog een match te verliezen. Slachtoffer van dienst moest dit keer BBC Zele worden. Een ploeg die als vijfde, net achter ons geklasseerd staat.

De wedstrijd startte voor ons vrij goed. We probeerden snelheid in ons aanvallend spel te brengen en defensief vormden we een hecht blok. Dit zorgde voor aantrekkelijk basket en we grepen de tegenstander onmiddellijk bij de keel. Na het eerste kwart stond reeds een (onoverbrugbare?) kloof van 22 punten op het bord. Het moment waarop Zele besliste over te gaan tot een zone-verdediging. Dit zorgde voor een iets meer gelijkopgaand tweede kwart, waarin we toch nog twee punten extra uitliepen. We gingen de rust in met een geruststellende voorsprong van 24 punten.

Meestal hebben we het dan moeilijk om de wedstrijd volledig dood te maken en de kloof nog groter te maken. Deze keer hadden we daar echter geen probleem mee. We duwden het gaspedaal nog eens wat dieper in, en dat in combinatie met mooi samenspel zorgde ervoor dat we Zele totaal verpletterden. Het uiteindelijke verschil bedroeg 41 punten.
Mooiste wedstrijd van het seizoen van het volledige team waarin iedereen elkaar de score gunde. Top!

Nog eenmaal opladen voor onze laatste wedstrijd volgende week en ook deze winnend proberen afsluiten. Met een 7/7 kunnen we dan van een geslaagd seizoenseinde spreken.

SPELERS:
Loontjens: 19, Boerjan L: 3, Boerjan S: 11, Van Rossom: 19, Brochez: 0, De Munck: 0, Van Driessche: 0, Dewinter: 4, Levefre: 0, Geerts: 4, Bytebier: 0, Jouret: 27

QUARTERSTANDEN:
Q1:27-5 Q2: 19-17 Q3: 21-9 Q4: 20-15

EINDSCORE:
87 - 46