BBC Zulte ID Recruitment - BBC Upkot Sparta Laarne

16 april 2017 22:30

De laatste wedstrijd van het seizoen. Winnen betekent promotie naar de tweede provinciale reeks. Ook was dit de laatste wedstrijd onder leiding van coach Cedric Veldeman. Senne Boerjan en Frederik Geerts hangen na deze wedstrijd definitief de schoenen aan de haak. We waren meer dan ook klaar om tegen Laarne onze zevende overwinning op rij te boeken.

De bezoekers startten de wedstrijd met acht spelers terwijl bij Zulte enkel Matthias Vandriescche ontbrak. Het was dan ook logisch dat we dat fysieke voordeel zouden uitbuiten. Zo gezegd zo gedaan. Quarter one, run & gun. Het spel ging rap over en weer en we scoorden vlot. Nils Jouret nam alleen al dertien punten voor zijn rekening. Eindstand eerste quarter: 24-13.

De rust tussen de eerste en tweede quarter haalde aanvankelijk het tempo uit ons spel. Enkele rommelige fases en balverliezen zetten een rem op ons scorende vermogen. Laarne daarentegen vond stillaan een antwoord op onze defense. Met enkele shots van buiten uit bleven ze aanklampen. Ruststand: 42-30.

Zoals de laatste wedstrijden kwamen we als meest alerte en agressieve ploeg uit de kleedkamer. In verdediging werd alles geswitcht. Hierdoor kreeg Laarne minder kans van buiten uit te shotten. Zelf konden we bij elke balverovering doordrukken en het tempo hoog houden. Stand na de derde quarter: 66-47.

Niks is mooier dan de laatste quarter te mogen aanvatten met een twintig punten voorsprong. Er zou al veel moeten mislopen om dit uit handen te geven. De promotie was zo goed als binnen en alles leek te lukken. Een assist van aan eigen doel, een pasje door de benen, het publiek kreeg waar het voor kwam. Frederik Geerts en Senne Boerjan werden de laatste speelminuten van hun carrière gegund. Die pikten elk nog hun goaltje mee en konden met een applausvervanging eindigen in schoonheid. Eindstand wedstrijd: 89-62.

Na een moeilijk jaarbegin met enkele onverhoopte verlieswedstrijden waarbij we onze ambities hadden opgeborgen mogen we stellen dat we via hard werken op en naast het veld onze rug gerecht hebben. We zijn blijven vechten en wanneer duidelijk werd dat er nog een sprankeltje hoop was hebben we die ene kans gegrepen met een zeven op zeven.

SPELERS:
Loontjens: 7, Boerjan L: 5, Boerjan S: 5, Van Rossom: 8, Brochez: 5, De Munck: 7, Van Driessche: Afwezig , Dewinter: 6, Levefre: 3, Geerts: 12, Bytebier: 0, Jouret N: 31

QUARTERSTANDEN:
Q1: 24-13 Q2: 18-17 Q3: 24-17 Q4: 23-15

EINDSCORE:
89-62