3 - 3 Tornooi: Girls got game

25 april 2017 21:15

Afgelopen weekend namen we met BBC Zulte deel aan het tornooi 'Girls Got Game' in Kortrijk. Dit tornooi was, zoals de naam het zegt, specifiek voor meisjesploegen uit gans Vlaanderen.
Voor Marith, Lovely en Romy was het de eerste keer dat ze aan dergelijk tornooi deelnamen. De spanning was dus best te snijden toen we toekwamen in de sporthal. Daarnaast moet vermeld worden dat dit tornooi eigenlijk gericht was op U12 meisjes. Wat dus wou zeggen dat we het moesten opnemen tegen meisjes die twee jaar ouder waren.

In de eerste wedstrijd namen wet het op tegen Blue Stars uit Brugge en al snel werd duidelijk dat de stress een beetje in de benen zat. Hoewel we 3x3 spelen in de competitie, kregen we hier te maken met een nieuwe 3x3 vorm. En deze waren we duidelijk nog niet gewoon. Het eerste spelletje ging dan ook verloren, maar konden we beschouwen als een leermoment.

De tweede wedstrijd, tegen Blue Cats Ieper was al een heel stuk beter. Onze verdeling stond meer op punt en de weg naar doel bleef hierdoor beter gesloten. Het scoren bleef helaas nog wat achterwege, waardoor we de wedstrijd verloren met 5-1.
We lieten de moed echter niet zakken voor onze derde wedstrijd tegen United Ninove. Een wedstrijd die min of meer gelijk op ging, maar waar het leeftijdsverschil zich voor het eerst liet voelen. De meisjes van Ninove hadden meer body en lengte onder de ring waardoor rebounds nemen moeilijk lukte. We slaagden er wel terug in een puntje meer te scoren dan in de vorige wedstrijd. Uitslag 8-2 voor Ninove.

Ondanks drie verloren wedstrijden pepte coach Aaron zijn speelsters nog eens op om alles te geven tijdens de laatste poulewedstrijd. Die peptalk had blijkbaar gewerkt en vanaf de eerste minuut werd het gaspedaal volledig ingedrukt. Kortrijk bleek al snel een ploeg van ons niveau en we slaagden er snel in 3-0 uit te lopen. Op het einde lieten we ons nog betrappen op enkele slordigheden waardoor de wedstrijd uiteindelijk op 3-2 eindigde. De eerste overwinning was een feit en tegen alle verwachtingen in stootten we door deze zege door naar de 8ste finales.

In die 8ste finales hadden we niets te verliezen. We wilden gewoon plezier maken. Onze tegenstander bleek er echter een van formaat te zijn. Blue Rocks Kluisbergen startte de wedstrijd met drie meisjes die allemaal een kop groter waren dan de onze. Eentje was zelfs bijna drie koppen groter. Al snel werd duidelijk dat we de tegenstander weinig in de weg konden leggen en de wedstrijd eindigde dan ook op 17-1. We kregen nog felicitaties van de coach van Blue Rocks, die toch onder de indruk was van onze U10 meisjes.

Het tornooi werd positief afgesloten en het was een enorm leerrijke ervaring voor onze meisjes. Een dikke proficiat aan Romy, Marith en lovely. Volgens mij zullen we volgend jaar wel terug te zien zijn in Kortrijk. Misschien als Blue Girls Zulte, want de kleur blauw in de naam blijkt toch wel heel populair bij de meisjesploegen.

PS. Blue Rocks zou later ook het tornooi winnen, nadat het in de kwartfinale Blue Cats Ieper had uitgeschakeld.