Augustus wedstrijd maand voor heren A van BBC Zulte

26 augustus 2017 17:30

Beste supporters,

Het seizoen 2017-2018 is intussen al even bezig voor de senioren.
Dit jaar zijn we gestart met enkele workouts onder leiding van Matthias Deloof waarna we op 31/juli de eerste trainingen in Kruishoutem hebben aangevat omdat de zaal in Zulte nog gesloten was wegens vakantie.

Na amper 3 trainingen hebben we op zondag 5 augustus deelgenomen aan het referee camp. We waren met niet veel spelers maar hebben daar wel getoond wat we waard waren. De eerste wedstrijd hebben we daar gewonnen met 73-54 van 1e provinciale Bazel en de tweede wedstrijd hebben we verloren met 65-67 van 1e provinciale Stabroek. Het ging er ons daar voornamelijk om, om onder leiding van onze nieuwe coach wedstrijdritme op te doen en de 8 quarters uit te spelen met de spelers die we hadden.

Na deze twee wedstrijden was het tijd voor onze derde wedstrijd, een oefenwedstrijd tegen Schelle A op zondag 13 augustus. Deze wedstrijd hebben we vlot gewonnen met 77-46. Dit was een rustige wedstrijd met een sportieve tegenstander.

Na deze 3 opwarmers was het tijd voor het echte werk. We zouden bijna zoals NBA spelers gaan spelen, 3 wedstrijden in de week :-).

Het begon 16 augustus thuis tegen Aalter voor de Beker van Oost Vlaanderen. Aalter een ploeg uit 4de provinciale kreeg 10 punten voorsprong aan het begin van de wedstrijd maar toonde zich zeer sterk op het veld. We waren onder de indruk van de inzet van de spelers. De wedstrijd ging snel over en weer en opnieuw hebben we weer enkele zaken bijgeleerd. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 77-53

Vrijdag 18 augustus terug een oefenwedstrijd tegen Desselgem waar we nagenoeg elk jaar eens tegen spelen. Deze wedstrijd verliep ook vrij vlot en ook hier heeft de coach terug enkele zaken uitgetest. Deze wedstrijd wonnen we ook met 46-70

Zaterdag 19 augustus de tweede wedstrijd in de beker van Oost-Vlaanderen. Dit keer speelden we tegen 3de provinciale Onderons Grembergen. Dit was de moeilijkste wedstrijd in de voorbereiding. Onze ploeg was ook niet voltallig maar Grembergen begon zeer gretig aan de wedstrijd. Aan de rust stonden we een 8 tal punten achter en ook in het derde quart bleven we op achterstand. Het is pas in het vierde quart dat we de moed samen hebben geraapt en ons hebben herpakt om toch de overwinning binnen te halen. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 57-64

Na al die wedstrijden hadden we de maandag nog een tactische training en was het dinsdag al terug wedstrijd tegen 4de provinciale en nieuwe ploeg Denderregio. Dus ook zij kregen 10 punten voorsprong bij aanvang van de wedstrijd.
Het was een zeer jonge ploeg die goed bij shot was. We hebben hier zeker en vast niet onze beste wedstrijd gespeeld maar hebben toch de overwinning binnengehaald met 67-88 score.

1 dag later, de woensdag was het opnieuw wedstrijd en dit keer tegen 3de provinciale Assenede. We moesten deze wedstrijd winnen om door te gaan in onze poule.
Assenede kon maar met 6 spelers aan de wedstrijd beginnen en dit merkten we ook tijdens de wedstrijd.
Ze hadden het moeilijk om het tempo te volgen en konden niet gemakkelijk tot scoren komen. Het resultaat van deze wedstrijd is ook de grootste overwinning in de geschiedenis van BBC Zulte. We hebben deze wedstrijd gewonnen met 113-33.
Maar dit wil niet veel zeggen gezien de tegenstander niet voltallig was.

Dus samengevat hebben we 1 wedstrijd verloren met 2 puntjes op het referee camp maar de rest hebben we mooi en soms minder mooi gewonnen.
Dit zorgt er voor dat we op 4 november, het bekerweekend, zullen spelen tegen BBC Deinze Nazareth in de 16de finales. Deze wedstrijd zal doorgaan bij ons thuis om 19:30 normaal gezien.

Vanavond 26/8 start ook de competitie in tweede provinciale al. Dan nemen de heren het op tegen Hamme.

Tot zover een korte resumé van de maand augustus.

Sportieve groeten

BBC Zulte