BBC Hamme A - BBC Zulte ID Recruitment 48 - 90

28 augustus 2017 12:28

Eerste competitiewedstrijd voor de heren van BBC Zulte op het veld van BBC Hamme. Voor ons geen onbekende, want vorig seizoen gingen we nog de boot in op hun terrein.

Na een intensieve voorbereiding kwamen we gemotiveerd aan de opworp. We grepen Hamme meteen bij de keel. De thuisploeg opteerde voor een zone defence, iets wat ze (bijna) de hele match zouden volhouden. De bal ging goed rond in de ploeg en onze shotters waren op de afspraak. We scoorden aan een hoog percentage, ook vanaf de driepuntlijn. Dit resulteerde in een 15-33 voorsprong na het eerste quarter.

Weinig op aan te merken, proberen op hetzelfde elan door te gaan. We kenden een lichte terugval in het 2e quarter maar sloten hem toch nog winnend af.

Na de pauze zat de "schwung" opnieuw in de ploeg. Shots vlogen binnen, in verdedigend opzicht konden we Hamme beperken tot 8ptn. De bal werd vlotjes rondgespeeld en zo kwamen we tot vrije én rake shots. We maakten zo 29 ptn in het 3e quart.

Hamme paste hun zone ietwat aan in het laatste quarter met een mannetje meer onderaan de verdediging. Bedoeling was om onze vrije shots te beperken. Met de geruststellende voorsprong in het achterhoofd werd het gaspedaal wat teruggeschroefd en we speelden de match rustig uit.

Punten:
Loontjens: 14; Boerjan: 15; Van Rossom: 12; Brochez: 7; De Munck: 19; Van Driessche: 0; De Winter: 1; Lefevre: 7; Veldeman: 2; Bijtebier: 0; Jouret: 13