Panters Baasrode C - BBC Zulte ID Recruitment 50 - 62

4 september 2017 10:46

Na de mooie overwinning van vorige week, moesten we het dit weekend opnemen tegen Baasrode. Een andere nieuwkomer in de reeks.

Baasrode startte de wedstrijd in een zone-verdediging. Dat bleek al snel de verkeerde keuze aangezien onze shots makkelijk vielen. Zo stonden we in een mum van tijd 0-12 voor. Hun zone werd dan maar opgedoekt en ze probeerden het in een man-to-man-verdediging. Dit bracht hen echter geen stap vooruit omdat wij onze aanvalspatronen goed uitvoerden. Zo stond aan de rust een geruststellende kloof op het bord: 16 - 40, na alweer een goede eerste helft.

De tweede helft werd met dezelfde intentie aangevat, maar het draaide wat anders uit. Ons aanvallende spel werd slordiger en verdedigend was de intensiteit een stuk lager. Vooral in het vierde kwart verloren we hierdoor de helft van onze voorsprong. Maar door de knappe eerste helft kwamen we nooit in de problemen. De match eindigde uiteindelijk op een 50 - 62 overwinning.

Volgende week proberen we een derde overwinning op rij te boeken tegen een vaste waarde in tweede provinciale, BBC Eksaarde.

Punten:
Loontjens: 8; Boerjan: 7; Van Rossom: 14; Brochez: 6; De Munck: 11; Van Driessche: 0; De Winter: 0; Lefevre: 2; Veldeman: 0; Bytebier: 3; Jouret: 11