BBC Zulte IDR - BBC Laarne

18 februari 2018 08:30

Dag iedereen,

Het is een tijdje geleden dat we nog eens een verslag online hebben gezet dus bij deze nog eens een wedstrijdverslag.

In de heenronde hebben we tegen Laarne gespeeld en zijn we daar naar huis gestuurd met een 78-47 verlies!
Daar was het een collectieve off day. Niets ging en bij hen ging alles.
We wisten dat het vandaag dus niet gemakkelijk zou worden met Gilles Brochez die ziek was en Nils die niet aanwezig kon zijn door het werk.

De wedstrijd begon direct sterk van Laarne, wij hadden enkele balverliezen en de eerste dunk in een wedstrijd in de zaal van BBC Zulte was een feit. Robin Vandamme slaagde erin de bal te stealen en ons te trakteren op een dunk om af te maken.
Het is niet normaal dat we de tegenstander zijn acties beschrijven maar het mag gezegd worden dat het mooi was :-).

Ondanks onze turnovers in het begin van de wedstrijd hebben we enorm sterk offensief gespeeld. De drie punters vlogen vlot binnen via Gregory en de andere vleugels alsook inside werden de drives goed afgewerkt.

Als de quarter standen worden bekeken zal je zien dat de wedstrijd continue gelijk opging. Het was dan ook de boodschap om gewoon te blijven vechten voor elke bal om deze overwinning binnen te halen.

De wedstrijd werd wel door de scheidsrechters iets minder aantrekkelijk. BBC Zulte nam maar liefst 4 technische fouten en Laarne kreeg er ook 2. Sommigen misschien verdient maar laat ons zeggen dat het er even goed nul konden geweest zijn.

Door de technische fouten kwam Laarne aan de rust ook wat dichter waardoor we de rust in gingen met slechts 5 punten voorsprong (46-41)

De tweede helft begon terug goed voor ons, Mats vond het doel met de ene drive achter de andere. Als hij niet kon afwerken werd hij foutief gestopt waardoor hij een pak vrijworpen heeft mogen nemen. Hij scoorde maar liefst 20 punten achter de vrijworplijn.

Onder de borden was Nils Jouret er niet voor de rebounds te nemen maar deze werden mooi verdeeld onder Tim, Louis en Cédric.

We konden uiteindelijk de wedstrijd beslissen met een 90-84 eindscore!

Het was een mooie teamprestatie en zo stellen we onze derde plaats nog wat veiliger in de rangschikking.
BBC ninove staat nu eerstes met 3 verlies wedstrijden, nadien komt Gentson met 5 verlies wedstrijden en dan komen wij met 6 verlieswedstrijden. De 4 de in de rangschikking heeft 9 verlieswedstrijden.

Alles kan nog gebeuren, het is aan ons om te tonen dat we bij die top 3 horen!


SPELERS BBC ZULTE:
Loontjens: 14, Boerjan L: 17, Van Rossom: 6, Brochez ziek, De Munck: 9, Jouret M 37, Dewinter: 4, Lefevre: 0, Veldeman 3, Bytebier: 0, Jouret N afwezig

SPELERS BBC LAARNE:

De wilde 16, Vandamme 23, Van den Breen 11, Marechal 8, Handrickx 8, Bouderez 11, Claeys 7, Van Der Heyden 0, Monsieur 0

QUARTERSTANDEN:
Q1:25-21 Q2: 21-20 Q3: 24-24 Q4: 20-19

EINDSCORE:
90-84