BBC Zulte ID Recruitment - BBC jeugd Gentson A

24 maart 2018 23:12

Dag supporters,

Deze avond hebben we één van de mooiste matchen gespeeld in de geschiedenis van BBC Zulte en vandaar dat we even achter de pc kruipen om dit toch aan iedereen te laten weten.

Gentson had veel supporters meegenomen naar Zulte maar van Zulte waren er ook enkele die ons naar de overwinning wouden roepen, bij deze dank om er de nodige sfeer in te steken.

De wedstrijd begon en eindigde met een minimum aan puntenverschil.

In het eerste quart was het scoren en tegenscoren waardoor er slechts een 2 tal punten verschil was op het einde van het eerste quart.

Het tweede quart ging verder op het elan van het eerste quart waarbij zowel Zulte als Gentson zich niet wouden geven voor de andere. Het tweede quart eindigde met een 32-33 stand in het voordeel van Gentson.

Het derde quart was een quart voor Gentson, hier heeft Zulte ongeveer 15 punten achter gestaan maar met het mes tussen de tanden zijn we blijven knokken om terug in de wedstrijd te komen. Door een enorme inhaal beweging van het team en uitblinker Gregory kwamen we terug in de match.
We kwamen zelf zo dicht dat de winst er op het einde van de reguliere speeltijd in zat met enkele vrijworpen. Maar het mocht niet zijn en het eindigde op 68-68 dus de eerste verlengingen waren een feit.

Bij BBC Zulte speelden we vooral met de basis 5 waardoor er enkele problemen kregen met foutenlast. Maar hoe dan ook bleven we vechten. Zo hard dat het in de eerste verlenging opnieuw eindigde in een gelijkstand 76-76.

Dus werd er een tweede verlenging gespeeld en in deze 5 minuten moesten enkele spelers naar de bank met 5 fouten waardoor we jammer genoeg de wedstrijd hebben verloren met 5 punten.

BBC Zulte stond op de derde plaats en Gentson op een tweede plaats.
Als we vandaag konden winnen dan sprongen we in één keer naar de eerste plaats omdat Ninove ook verloren had (stonden eerstes) maar het heeft jammer genoeg niet mogen zijn, zelf niet na twee verlengingen.

Op Gentson hebben we gewonnen met 5 punten en thuis verliezen we met 5 punten dus we kunnen met opgeheven hoofd zeggen dat we elkaar waard waren en dat beide ploegen een super match hebben gespeeld.

We willen ook de scheidsrechters van vandaag even in de bloemen zetten want ook voor hen was dit geen evidente wedstrijd maar chapeau voor de manier waarop ze gefloten hebben!

Nu heeft Zulte een weekendje vrij en nadien staan volgende ploegen nog op het programma: Ninove, De Pinte en Falco.

Het zal niet evident worden om ze alle drie te winnen maar met de zelfde fighting spirit als vandaag geloven we er in als club


Merci aan iedereen voor de inzet en laat ons nog drie top matchen spelen en dan komt alles nog goed!


SPELERS BBC ZULTE:
Loontjens: 26, Boerjan L: 17, Van Rossom: 19, Brochez 0, De Munck: afwezig, Jouret M 10, Dewinter: 2, Lefevre: 1, Veldeman niet gespeeld, Bytebier: 0, Jouret N 11

SPELERS BBC JEUGD GENTSON:

Hendrickx 19, Leemans 26, Van hulle , Vandevelde 6, Chatelet 12, Schaut 8, Tuytschaever 7, Torrekens 4

EINDSCORE NA TWEE VERLENGINGEN

86-91