BBC Zele A - BBC Zulte ID Recruitment

4 september 2016 18:35

Onze eerste competitiematch zou meteen onze eerste test worden. We kwamen aan de start met slechts 8 spelers. En dat op Zele, waarvan we op voorhand al wisten dat het geen makkelijke taak zou worden.

We beginnen de match goed en met de juiste mentaliteit kunnen we zo een aantal puntjes uitlopen. Een echte kloof konden we echter maar maken toen Gregory besliste om de touwtjes in handen te nemen. In slechts 7 minuten maakte hij 20 punten!

Het 2de quart lukte het ons om deze kloof te behouden. En zo konden we met een iets of wat gerust gevoelde rust in gaan.

Het 3de quart begon niet al te best. Zele kwam zeer gretig en agressief uit de kleedkamer. Hierdoor begon het bij ons eventjes te kwakkelen, we kwamen niet tot scoren en de balverliezen begonnen zich op te stapelen. Uiteindelijk gingen we er terug als team voor en zo konden we Zele toch op een achterstand houden.

Het laatste quart beloofde nog een lastige te worden.Zele gaf de moed niet op en op 5 minuten van het einde konden ze de kloof herleiden tot 6 punten. Gelukkig hielden wij het hoofd koel en zo konden we onze voorsprong behouden en onze eerste competitiewedstrijd met winst afsluiten.

We stonden er echt als team vandaag, als we dit het hele seizoen kunnen behouden is er geen stoppen aan BBC Zulte! Iedereen zat op dezelfde, juiste golflengte qua mentaliteit. We hebben er voor gevochten.

SPELERS:
Loontjens: 23, Boerjan L: 12, Boerjan S: afwezig, Van Rossom: 15, Brochez: gekwetst, Demunck: 2, Van Driessche: 2, Dewinter: 6, Levefre: afwezig, Geerts: 9, Bytebier: 0, Veldeman: 3

QUARTERSTANDEN:
Q1: 17-35 Q2: 11-10 Q3: 16-12 Q4: 17-15

EINDSCORE:

61 - 72