BBC Zulte ID Recruitment - BBC Hamme A

11 september 2016 11:02

Na de mooie overwinning van vorige week op Zele, wilden we graag bevestigen in de thuiswedstrijd tegen Hamme.

Zo goed onze start vorige week was, zo zwak schoten we deze keer uit de startblokken. Verdedigend zat het wel goed in elkaar, maar aanvallend liep het voor geen meter. We slaagden er niet in ons geliefkoosde spel te spelen en de shot vielen niet. Zo sloten we het eerste kwart af met een achterstand van 1 punt.

Tijdens het tweede kwart kwamen we iets vlotter tot scoren, maar ook de tegenstander vond iets makkelijker de weg naar de korf. Waardoor het een nek-aan-nek race bleef. Na een van onze kant ondermaatse eerste helft ging we de rust in bij een gelijke stand.

We besloten het in het derde kwart over een andere boeg te gooien en een aantal verdedigende varianten uit te proberen. Het eerste bezorgde onze een koude douche en Hamme kon zo een zevental punten uitlopen. De andere variant zorgde ervoor dat we tegen het einde van het derde kwart terug onze voet naast die van Hamme konden zetten. De laatste periode zou dus alles beslissen.

Daarin nemen we een vliegende start en lopen snel een tiental punten uit. Een kloof die Hamme nooit meer gedicht kreeg. Door er collectief te voor blijven vechten, zijn we er toch in geslaagd een moeilijke wedstrijd naar ons toe te trekken.

Volgende week wacht ons de verplaatsing naar Sint-Niklaas. Op naar een derde opeenvolgende overwinning?

SPELERS:
Loontjens: 8, Boerjan L: 4, Boerjan S: afwezig, Van Rossom: 4, Brochez: 2, Demunck: 10, Van Driessche: 2, Dewinter: 12, Levefre: 4, Geerts: 13, Bytebier: 0,

QUARTERSTANDEN:
Q1: 9-10 Q2: 19-18 Q3: 13-13 Q4: 18-9

EINDSCORE:
59 - 50