BBC Condors Sint-Niklaas - BBC Zulte ID Recruitment

19 september 2016 08:02

Na een mooie seizoensstart met twee overwinningen wisten we dat het tegen Sint-Niklaas geen makkelijke opdracht zou worden. Ook al konden zij nog niet winnen dit seizoen.

Ondanks een goeie start (2-9) kregen we het al snel behoorlijk lastig met hun zone-verdediging. De snelle voorsprong werd in slechts enkele minuten volledig uitgewist. Condors won dit kwart zelfs nog met 16-11.

Ook in het tweede kwart vonden we geen antwoord op hun vrij solide verdediging. Zowel offensief als defensief konden we niet genoeg druk zetten waardoor zij verder konden uitlopen en met een flinke bonus de rust in gingen (32-21).

Tijdens de rust maande de coach ons aan om een tandje bij te steken in verdediging en geduldig te blijven in aanval. De boodschap leek begrepen en in het derde kwart kwamen we terug tot op een viertal punten. Uiteindelijk wonnen we dit kwart wel, maar enkele driepunters van Sint-Niklaas zorgden er voor dat we nog steeds tegen een achterstand van zeven punten aankeken (48-41).

Het laatste kwart zou er één worden van alles of niets. Hoewel we de zoneverdediging al iets beter konden omzeilen was het nog steeds moeilijk Sint-Niklaas het vuur aan de schenen te leggen. Het was pas in de laatste minuten dat we door enkele goede acties terug tot op een viertal punten kwamen. Dichter dan dit raakten we echter niet, zodus geschiedde onze eerste en hopelijk enige nederlaag van dit seizoen.

Volgend weekend geen match. Ideaal om de benen even wat rust te gunnen zodat we de volgende wedstrijd weer kunnen uitpakken met de overwinning.

SPELERS:
Loontjens: 13, Boerjan L: 2, Boerjan S: afwezig, Van Rossom: 14, Brochez: 4, Demunck: 8, Van Driessche: 4, Dewinter: 10, Levefre: 2, Geerts: 2, Bytebier: 0

QUARTERSTANDEN:
Q1: 16-11 Q2: 16-10 Q3: 16-20 Q4: 16-19

EINDSCORE:
64 - 60