Gent-Oost Eagles C - BBC Zulte Id Recruitment

3 oktober 2016 08:04

Na de verlieswedstrijd op Sint-Niklaas waren we vastberaden deze misstap recht te zetten. Na een wat aarzelende start waarin we niet altijd vlot tot scoren kwamen, konden we toch snel een aantal punten uitlopen. Dit kwam vooral doordat we ijzersterk verdedigden en de tegenstander zo het scoren konden beletten.

Door het kloofje dat we maakten, schakelde de tegenstander over naar een zone-verdediging. Niet de beste zet, zo bleek...We kwamen zowaar makkelijker tot scoren dan daarvoor en defensief bleven we ons mannetje staan. Zo konden we met een comfortabele voorsprong gaan rusten.

In het derde kwart was het nu zaak zo snel mogelijk nog wat verder uit te lopen en de match in een definitieve plooi te leggen. Zo gezegd, zo gedaan want aan het einde van het derde kwart stonden we na een alweer defensief zeer sterke prestatie dertig punten voor.

Het laatste kwart was van een heel ander niveau. De concentratie leek verdwenen en de verdediging liet te wensen over. Ze scoorden makkelijker, maar omdat we offensief niet verzwakten, kwamen ze nauwelijks dichterbij. Al bij al een makkelijke overwinning maar met een aantal werkpunten. Volgende week krijgen we die andere ploeg uit Melle, Hotshots, op bezoek.

SPELERS:
Loontjens: 16, Boerjan L: gekwetst, Boerjan S: 4, Van Rossom: 22, Brochez: afwezig, Demunck: 2, Van Driessche: 0, Dewinter: 18, Levefre: 2, Geerts: 17, Bytebier: 0

QUARTERSTANDEN:
Q1: 6-14 Q2: 12-20 Q3: 8-20 Q4: 32-29

EINDSCORE:
58 - 83