BBC Zulte Id Recruitment - Hotshots Melle

9 oktober 2016 19:07

Na de overwinning in Melle tegen Gent Oost Eagles C, ontvingen we dit weekend Hotshots Melle. Dit zou normaal gezien geen enkel probleem mogen geven, maar een match moet nog altijd gespeeld worden.

Vanaf het begin van de wedstrijd zat onze verdediging goed, dit in vergelijking met vorige week. Dit gaf ons dan ook vertrouwen op het offensieve vlak. We speelden elkaar goed aan, we stonden niet stil en dat maakt het dan moeilijk om op te verdedigen. Hierdoor konden we de eerste kwart beêindigen met een 24-13 voorsprong.

Dit tempo zouden we moeten vasthouden in het tweede kwart om met een mooi verschil de rust in te gaan. Het spel begon wat te minderen en offensief keken we maar wat naar elkaar. Gelukkig was onze verdediging niet verzwakt en konden we gaan rusten bij een stand van 39- 24.

Wat ons veel overkomt in de 2de helft, als we met een voorsprong de rust in gaan, is dat we verzwakken en wat trager gaan spelen maar dit was deze keer niet zo. De bal bleef mooi rond gaan en we maakten mooie punten. Einde 3de kwart 64-41.

Dit moesten we vasthouden maar niets was minder waar. Zowel defensief als offensief liep het voor geen meter meer. Er was geen beweging en er werd veel te gemakkelijk gescoord door de tegenpartij, zo zagen we onze voorsprong van 20 punten slinken naar 7 punten. Dit gingen dus nog 4 spannende minuten worden.
De laatste minuten slaagden we erin ons te herpakken en haalden we de zege binnen met 74-63.

Wat we hier moeten uit onthouden is dat de wedstrijd maar gespeeld is wanneer het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Op naar de volgende wedstrijd waar we terug vol voor de overwinning gaan.

SPELERS:
Loontjens: 22, Boerjan L: gekwetst, Boerjan S: 9, Van Rossom: 10, Brochez: 0, Demunck: 5, Van Driessche: 2, Dewinter: 15, Levefre: 2, Geerts: 7, Bytebier: 0

QUARTERSTANDEN:
Q1: 24-13 Q2: 15-11 Q3: 25-17 Q4: 10-22

EINDSCORE:
74 - 63