Tigers Evergem - BBC Zulte ID Recruitment

18 oktober 2016 19:14

Een wedstrijd op zondagmiddag. Het heeft nooit onze voorkeur gehad, mede dankzij de statistieken die er niet om liegen. Maar elke match moet gespeeld worden.

In de eerste quarter starten we gretig aan de wedstrijd. Zulte maakte het tempo, scoorde vlot, en op defensief vlak hadden we zoals gewoonlijk alles onder controle. We spurtten dan ook aan het eind van de eerste quarter naar 10-19.

Vanaf de tweede quarter liep de aanval minder vlot. De combinaties en assists ontbraken, terwijl onder de ring veel gemist werd vergeleken met voorgaande wedstrijden. Daarnaast kwam Evergem ook meer in de match en begonnen zij vlotter te scoren. Aan het rust gingen we de kleedkamer in met een 27-32 voorsprong.

De derde quarter was een verderzetting van het tweede quarter. Offensief slaagden we er niet in meer dan 13 punten te maken, terwijl de thuisploeg dichter kwam tot op 3 punten. We wisten dat we offensief beter moesten doen wouden we het puntenvoordeel behouden.

De frustratie groeide omdat we er niet in slaagden de kloof te vergroten in de vierde kwarter, met geforceerde aanvallen en eenvoudige missers als gevolg. Toch, heel even, leken we een paar punten uit te lopen, maar met enkele rake shots van Evergem kwamen die terug en sprongen ze uiteindelijk over ons.

We mogen concluderen dat als we 17 punten per quarter binnen krijgen we defensief niet onze job gedaan hebben. Daarnaast winnen we met 14 punten per quarter ook geen wedstrijd. Eén goede quarter per wedstrijd maakt de match niet.

We hebben het zelf uit handen gegeven. Douchen, Bleitesoep met boterhammen en naar huis. Rusten, en deze week weer hard werken voor de volgende match thuis tegen Gavere.

SPELERS:
Loontjens: 10, Boerjan L: gekwetst, Boerjan S: 6, Van Rossom: 16, Brochez: 3, Demunck: 6, Van Driessche: 0, Dewinter: 18, Levefre: 0, Geerts: 1, Bytebier: 0

QUARTERSTANDEN:
Q1: 10-19 Q2: 17-13 Q3: 16-14 Q4: 17-14

EINDSCORE:
60 - 59