BBC Zulte Id Recruitment - BBC Gavere A

23 oktober 2016 19:38

Na onze verliespartij op het veld van Evergem hadden we iets recht te zetten. Dit zou en moest thuis gebeuren tegen leider Gavere. Met het missen van 2 van onze scorende vleugels wisten we dat we het niet cadeau zouden krijgen.

We hadden ons aan een zone defense verwacht, maar Gavere opteerde om "man to man" te spelen, althans de eerste 5 minuten. In de aanvang van de match was het gelijkopgaand, scoren en laten scoren. We hadden een kleine bonus toen Gavere overschakelde op zone defense. We waren gewaarschuwd daarvoor maar toch hadden we het er opnieuw knap lastig mee. In die mate dat we onze voorsprong mochten inleveren tegen een 16-18 tussenstand op het einde van het eerste quarter.
Het tweede quarter, natuurlijk opnieuw tegen zone defense, waren we vastbesloten om onze achterstand om te buigen in een voorsprong. Hoewel we naar het einde van het quarter toch beter in de match kwamen gingen we toch met een kleine achterstand de rust in.
Vastbesloten deze achterstand om te buigen begonnen we aan het derde quarter. Niets was minder waar, onze aanval liep niet zo vlot, mede omdat we quasi niets van fast breaks konden lopen. We waren niet bij machte om Gavere bij te benen. We verloren opnieuw het quarter met 10-11.
Zelfde verhaal in het vierde quarter, offensief liep het allesbehalve zoals we wilden, getuige daarvan een 6-8 op het einde van het quarter. Tot scoren komen bleef dus een probleem. Gavere kwam ook minder vlot tot scoren maar als je daar zelf niets kan tegenover stellen weet je dat je een probleem hebt.
Tweede verliespartij op een rij voor Zulte, dat zo leider Gavere tot 5 punten ziet uitlopen, weliswaar met een match meer gespeeld.

SPELERS:
Loontjens: gekwetst, Boerjan L: 8, Boerjan S: 8, Van Rossom: 10, Brochez: 7, Demunck: gekwetst, Van Driessche: 0, Dewinter: 3, Levefre: 4, Geerts: 5, Bytebier: 0

QUARTERSTANDEN:
Q1: 16-18 Q2: 13-12 Q3: 10-11 Q4: 6-8

EINDSCORE:
45 - 49