BBC Latem de Pinte HSE D - BBC Zulte ID recruitment HSE A

31 oktober 2016 13:34

De laatste 2 wedstrijden werden door het team verloren dus wouden we in de Pinte proberen om daar geen 3 verlies wedstrijden van te maken.
De pinte is een zeer jonge ploeg met redelijk wat talent dus we wisten dat het niet eenvoudig zou zijn.
Met enkele gekwetsten er bij zou het niet evident worden. Senne, Frederik en Brecht waren nog gekwetst maar Brecht zat wel op de bank voor mocht het nodig zijn. Daarom heeft de coach beslist om ook de basketbalschoenen nog eens aan te trekken om andere spelers te laten rusten.

De wedstrijd begon zeer sterk van de Pinte! We werden enkele minuten overklast onder de ring. De Pinte had een zeer goeie center op het veld staan die we de voorbije matchen nog niet hadden zien spelen. In het eerste quart keken we na enkele minuten al naar een 10 punten achterstand.
Het mooie aan deze wedstrijd was dat de spelers zijn blijven werken tot op het einde om zich niet zomaar gewonnen te geven en zo konden we toch nog rusten met een 34-29 achterstand. De schade was beperkt naar 5 punten dus alles kon nog.

In de tweede helft speelde de pinte iets sneller de bal rond en kon het wel de shots afwerken van buitenaf waardoor we terug snel op achterstand kwamen. Tot op een 5 minuten van het einde bleven we tussen de 6 à 10 punten achter staan.
Op het einde hebben we dan nog iets geprobeerd in defence maar dit was niet voldoende om het verschil te maken en de Pinte kon er zelf nog verder door uitlopen.

Het is de eerste verlieswedstrijd waar ik als coach kan zeggen dat de Pinte een terechte winnaar is. Ze waren enorm goed en wij hebben ons niet laten doen en zijn mooi basket blijven spelen. Dus ik was blij met de inzet van mijn spelers. Na 3 wedstrijden te verliezen met een minimaal verschil vond ik deze minder erg om te verliezen.

Dan wil ik graag afsluiten met een dankwoord naar de scheidstrechters. Deze hebben een uitstekende job gedaan!!
We kunnen soms klagen over de arbitrage maar ik vind dan ook dat ze een pluim mogen krijgen als ze het goed hebben gedaan. Dus bij deze ook top wedstrijd van de twee scheidsrechters.

Volgende week spelen we thuis tegen Knesselare en dan gaan we nog eens voluit voor de win!

Tot volgende week!

SPELERS:
Loontjens: 12, Boerjan L: 15, Boerjan S: gekwetst, Van Rossom: 10, Brochez: 8, Demunck: 0, Van Driessche: 1, Dewinter: 14, Levefre: 6, Geerts: gekwetst, Bytebier: 0

QUARTERSTANDEN:
Q1: 20-11 Q2: 14-18 Q3: 23-20 Q4: 30-17

EINDSCORE:

87-66