BBC Zulte ID Recruitment - Gembas Knesselare B

9 november 2016 10:17

Na drie opeenvolgende nederlagen wilden we graag weer aanknopen met een overwinning. Dat dit geen makkelijke opgave ging worden, bleek al uit de opwarming. Knesselare B bestond voor een groot deel uit spelers die vorig jaar nog het mooie weer maakten in hun A-ploeg.

De wedstrijd begon veelbelovend. We speelden snel en gevarieerd basket en ook defensief stond het goed. Hierdoor konden we al snel een tiental punten voorsprong nemen. Maar zoals zo vaak dit jaar, stokte dan de machine. Het snelle spel verdween en maakte plaats voor een tragere opbouw. We kwamen minder makkelijk tot scoren en ook defensief viel alle intensiteit volledig weg. Dit zorgde er voor dat Knesselare terug in de wedstrijd kwam en dat aan de rust alles te herdoen was.

Wie dacht dat we uit onze fouten geleerd hadden, kwam echter bedrogen uit. Het begin van de tweede helft was zowaar nog zwakker als hetgeen we lieten zien in het tweede kwart. Knesselare profiteerde en kwam enkele punten voor. De coach greep in de intensiteit ging nog eens vijf minuten de hoogte in. Dit resulteerde in een kloof van tien punten, in ons voordeel, aan het einde van het derde kwart. Dit gaf ons het vertrouwen om de wedstrijd daarna rustig uit te spelen.

De deugddoende overwinning kwam er niet zonder slag of stoot, maar hopelijk geeft het ons terug het nodige vertrouwen en kunnen we nu enkele overwinningen op rij boeken.

SPELERS:
Loontjens: 20, Boerjan L: 7, Boerjan S: 2, Van Rossom: 8, Brochez: 10, Demunck: 6, Van Driessche: 0, Dewinter: 12, Levefre: 3, Geerts: 0, Bytebier: 0

QUARTERSTANDEN:
Q1: 18-10 Q2: 11-19 Q3: 19-9 Q4: 20-24

EINDSCORE:
68 - 62